fbpx
page-header

H FairLife L.C.C. Πρόληψη και Φροντίδα για τον Καρκίνο του Πνεύμονα κλείνοντας ένα χρόνο προφοράς και δράσης παρουσιάζει ως ευχή και δώρο για τη νέα χρονιά την ποιητική συλλογή Χαι Κου «Η ζωή που κόβει την ανάσα» του  νεότερου FairLife Ambassador, Φώτη Ορέστη Μικελάκη (εκδόσεις Διάνοια) υπό την αιγίδα της Unesco Πειραιώς και Νήσων και της FairLife L.C.C.

 Για τον έφηβο συγγραφέα και πρεσβευτή μας είναι «μια  χειρονομία ευγνωμοσύνης για όσα έχω εισπράξει ενεργώντας εθελοντικά, αλλά και ελάχιστης προσφοράς στο σπουδαίο έργο που επιτελεί, καθώς τα συγγραφικά μου δικαιώματα παραχωρούνται για την υποστήριξη του έργου της».

Για εμάς στην οικογένεια της FairLife «είναι ένα δώρο ψυχής που μας συγκινεί βαθύτατα, ευελπιστώντας να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όσους επιθυμούν να είναι αρωγοί, συνεργάτες ή εθελοντές μας».

«Η ζωή που κόβει την ανάσα» συγκεντρώνει δοκιμές γραφής Χαι Κου των τελευταίων μαθητικών μου  χρόνων στο πλαίσιο της συμμετοχής μου σε Ομίλους Δημιουργικής Γραφής. Μνήμες, αποτυπώματα συναισθημάτων, περιγράμματα ιδεών. Κατά ένα τρόπο η ποιητική συλλογή ακολουθεί και συμπληρώνει την πρώτη νεανική αντικαπνιστική εκστρατεία που δημιουργήσαμε στη FairLife την περίοδο της καραντίνας με τίτλο «14 λεπτά ζωής». Ήταν μια πρωτοβουλία να απευθύνουμε ένα κάλεσμα στους συνομηλίκους μου να μιλήσουν ανοιχτά για το κάπνισμα και το άτμισμα. Να φωνάξουν δυνατά πως υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να ζήσεις και να κερδίσεις 14 λεπτά που αποδεδειγμένα κόβει από τη ζωή μας κάθε τσιγάρο. Τα Χαι Kου, ποιήματα μιας αναπνοής, αποτυπώνουν τέτοιες στιγμές που η ζωή κόβει την ανάσα».

Μέσω της ευαίσθητης αυτής ποιητικής συλλογής, όπως σημειώνει η Πρόεδρος της FairLife L.C.C. Κορίνα Πατέλη Bell «θέλουμε να επικοινωνήσουμε το θετικό μήνυμα της αξίας της ζωής και της υγείας μας, και της σημασίας της φροντίδας και της πρόληψης για τον καρκίνο του πνεύμονα. Ευχή και όραμά μας η γενιά του Ορέστη να είναι η πρώτη γενιά χωρίς κάπνισμα, η πρώτη γενιά με τα λιγότερα θύματα από καρκίνο του πνεύμονα. Στο πλαίσιο αυτό έχουμε αναλάβει ποικίλες δράσεις με βασικούς πυλώνες την Πρόληψη- Έγκαιρη διάγνωση και Ευαισθητοποίηση,  Παρηγορητική Φροντίδα και Πρόσβαση σε Καινοτόμες θεραπείες.»

Η ποιητική συλλογή, η οποία διατίθεται στα κεντρικά βιβλιοπωλεία  και από το ηλεκτρονικό κατάστημα των Εκδόσεων  Διάνοια είναι ένα δώρο ζωής για τον εαυτό μας αλλά και για τους πάσχοντες με καρκίνο του πνεύμονα.

Δείτε το ενδιαφέρον video https://youtu.be/l7YZSNOja7I του Φώτη Ορέστη Μικελάκη που παραχώρησε στην FairLife, στέλνοντας βαθύτατα μηνύματα σε όλους τους νέους!

 

«Φωτεινή η νύχτα,

αργυρή η σελήνη,

ένα αστέρι λάμπει.»

 

«Δέξου το δώρο.

Λαμπυρίζει σαν άστρο

το συναίσθημα.»

 

 

Καλές γιορτές – Ευτυχισμένο  2022

 

 

 

 

ΑΝΑΣΕΣ ΖΩΗΣ

 

«Σήμερα γιορτή.

Ανθίζουν ανεμώνες

είναι οι ευχές μας.»

 

«Ό,τι αγαπώ

έχει μυρωδιά ρόδου

χρώμα γιασεμιού.»

 

«Μια λέξη χαράς

διάβασα στο νούφαρο

βρεκεκέ κουαξ.»

 

«Κύμα ο πόθος

στις φλέβες αρμενίζει

καλοκαιρινός.»

 

«Ξάστερη ζωή

λευκό φεγγάρι εσύ,

άστρα τα μάτια».

 

«Ο γλάρος πετά,

μπλε σκορπά στα σύννεφα,

μια ανάσα σου.»

 

«Στο περιγιάλι

σμιλεύονται οι πέτρες

όπως η ζωή.»

 

«Περισσότερο

θέλω από το πάντα

να μ’αγαπάς.»

 

«Έφτιαξα πουλιά,

φτερά τους οι λέξεις μου

να ταξιδέψουν.»

 

«Γεωμετρία,

γραμμή ο ορίζοντας

τέμνει τον ήλιο.»

 

«Βγήκαν στους δρόμους

η βροχή και θλίψη.

Τι συμφόρηση.»


«Φεβρουάριε,

τη μέρα που χάθηκε

καντην λουλούδι.»

 

«Σύννεφα πουλιά,

ταξιδεύουν μια λύπη

είναι που λείπεις.»

Οι πληροφορίες στην παρούσα ιστοσελίδα προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.