fbpx
page-header

ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ FAIRLIFE L.C.C.

 

Η FairLife συστρατεύεται με 4000 μαθητές από 140  σχολεία

από την Ελλάδα και το εξωτερικό

για τη νέα αντικαπνιστική της εκστρατεία!

 

Η «FairLife – Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα», ο πρώτος μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τον καρκίνο του πνεύμονα στη χώρα μας, στηρίζοντας ενεργά όλες τις πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την πρόληψη και ευαισθητοποίηση για την υγεία των πνευμόνων, απευθύνεται για άλλη μια φορά σε ένα κοινό ευαίσθητο και παράλληλα πολύ σημαντικό για το μέλλον, τους εφήβους και νέους. Κανένας δεν θα μπορούσε να μεταδώσει σε αυτή την ηλικιακή ομάδα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά το μήνυμα ότι το κάπνισμα βλάπτει σοβαρά την υγεία από τους ίδιους.

Μετά την πρώτη μας αντικαπνιστική καμπάνια για το 2021  «14 λεπτά FairLife- από νέους για νέους», στις 31 Μαϊου 2022  σε διαδικτυακή εκδήλωση παρουσιάστηκε η νέα νεανική αντικαπνιστική εκστρατεία με βασικό μήνυμα «Εισπνέω, εκπνέω μα δεν αναπνέωΗ επιλογή είναι μέσα σου- Μέσα από τα μάτια των παιδιών» για μια γενιά χωρίς κάπνισμα, χωρίς άτμισμα, χωρίς καρκίνο του πνεύμονα. Για την υλοποίησή της συστρατεύθηκαν περίπου 4.000 μαθητές από 140 σχολεία από την Ελλάδα και το εξωτερικό, τα οποία συμμετείχαν στον Πρώτο Πανελλήνιο Mαθητικό και Νεανικό Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής και αφίσας FairLife L.C.C.» για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου κατά το σχολικό έτος 2021-2022 με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα «Η πρώτη γενιά χωρίς καπνό, χωρίς άτμισμα».

Δείτε το video της νέας αντικαπνιστικής καμπάνιας εδω:

 

Η Πρόεδρος της FairLife L.C.C. Κορίνα Πατέλη Bell σημειώνει για τον διαγωνισμό και την αντικαπνιστική εκστρατεία: «Μέσα από την πρόσκληση και τη συμμετοχή των νέων στον διαγωνισμό ήρθαμε πιο κοντά σε αυτούς, τη σχολική κοινότητα και τις οικογένειές τους. Με τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση τους διαδώσαμε το μήνυμα για τις επιβλαβείς συνέπειες του καπνίσματος και κερδίσαμε και εμείς πολλά από τα δημιουργικά και ευφάνταστα έργα τους.  Με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας που φέτος εορτάζουμε θα ήθελα να εκφράσω την αγάπη και την εμπιστοσύνη μου στη νέα γενιά, η οποία αν τής δώσουμε φωνή θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει και σε μας μαθήματα ζωής».

Το κεντρικό μήνυμα πήρε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του για μαθητές Γυμνασίου και προέρχεται από το Γυμνάσιο Αστυπάλαιας, του πρώτου smoke free νησιού στην Ευρώπη. Εισπνοή-εκπνοή είναι η διαδικασία της αναπνοής αλλά και του καπνίσματος. Την επιλογή την έχουμε μέσα μας. Ένας υγιής πνεύμονας ή ένας πνεύμονας που σταδιακά θα νοσήσει. Τα ζωγραφικά έργα των παιδιών που περιέχονται στο βίντεο αποτυπώνουν με πολύ ευφάνταστο τρόπο τη διττή αυτή επιλογή στέλνοντας το μήνυμα «Καθαροί πνεύμονες ελεύθερη ζωή». Μέσα από τα βραβευθέντα ζωγραφικά έργα και σλόγκαν του διαγωνισμού καταγράφηκαν οι προβληματισμοί των νέων για τις συνέπειες του καπνίσματος και τον εθισμό, οι σκέψεις  τους για ένα μέλλον χωρίς κάπνισμα ή άτμισμα.

Το βίντεο της αντικαπνιστικής οπτικοποιήθηκε από τις βραβευθείσες αφίσες και ζωγραφιές των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή βραβευθέντων μαθητών με τα μηνύματα τους, τα οποία διατύπωσαν μαζί με εθελοντές, φίλους, τους Brand Ambassadors Ολυμπιονίκη Ιστιοπλοϊας Βύρωνα Κοκκαλάνη, Πρωταθλητή Ελλάδος στην Ποδηλασία Zήση Σούλιο, την ορειβάτισσα Κική Τσακλαμίδη, και τον μαθητή Ορέστη Φώτη Μικελάκη, καθώς και τους Άκη και Αναστασία Τεμπερίδη από την αποστολή «The World Offroad».

Δείτε την εκδήλωση εδώ:

Μέγας χορηγός της διαδικτυακής εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας αντικαπνιστικής εκστρατείας ήταν η εταιρεία Pfizer και χορηγοί οι εταιρείες Amgen και Takeda καθώς και το Metropolitan Hospital. Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης τα ενημερωτικά ηλεκτρονικά μέσα Infokids.gr και The Mamagers.

Οι πληροφορίες στην παρούσα ιστοσελίδα προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.