fbpx
page-header

Η Κορίνα Πατέλη Bell στις 19 Απριλίου 2022 εμφανίστηκε στην εκπομπή “Συνδέσεις” της ΕΡΤ1 με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου.

Η Κορίνα Πατέλη – Bell μίλησε για τον αγώνα κατά του καρκίνου του πνεύμονα ,τονίζοντας τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης.

«Κάθε ώρα χάνεται ένας άνθρωπος από καρκίνο του πνεύμονα στην Ελλάδα»

Όσον αφορά στο τσιγάρο και το πόσο τελικά συσχετίζεται με τον καρκίνο του πνεύμονα, η Κορίνα Πατέλη – Bell είπε: «Η αλήθεια είναι ότι το κάπνισμα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, αυτό όμως που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι όποιος έχει πνεύμονες μπορεί να νοσήσει από καρκίνο του πνεύμονα, μπορεί το τσιγάρο να είναι μία μεγάλη αιτία αλλά δεν είναι η μοναδική».

 

Όσο για το πόσο επηρέασε η πανδημία τους ογκολογικούς ασθενείς, υπογραμμίστηκε ότι υπάρχουν 1 εκατ. άνθρωποι σε όλη την Ευρώπη που δεν έχουν διαγνωστεί και θα διαγνωστούν με καθυστέρηση, που σημαίνει ότι δεν θα έχουν πολλές θεραπευτικές επιλογές.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο παραπάνω video καθώς και στο ERT NEWS 

Οι πληροφορίες στην παρούσα ιστοσελίδα προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμοδίου επαγγελματία υγείας.